may, 20

17may12:00MATRICIDI. El secret del patriarcatRosa-Elvira Presmanes Garcia

more

Event Details

Presentació del llibre MATRICIDI en el que l’autora fa una genealogia de les dones des dels imaginaris col·lectius, entenent-los com un conjunt de símbols, mites i llegendes, en què s’ha basat el patriarcat i justificat un règim de violència i domini.

 

Planteja que, per subvertir aquest model, se l’ha de copsar en tota la seva profunditat i que, per a tal fí, cal anar a les arrels de l’ordre simbòlic de la cultura.

El moll de l’os genealògic forjat entorn a les dones, en tant que mares, ha estat la submissió imposada per a controlar el seu sexe i arrabassar-li’s el seu fruit. Per això, “El Crim de la Mare és el Secret del Patriarcat”.

 

Matricidi ens porta per un viatge que es remunta des de la més remota antiguitat fins la més tangible actualitat, tot constatant l’existència d’una ‘espiritualitat’ pròpia de les dones relacionada amb la força de la vida.

Matricidi proposa transformar els paradigmes societaris i l’ordre de valors, per tal de recuperar el món simbòlic de la mare vers una societat postpatriarcal i, tanmateix, postcapitalista.

Time

(Sunday) 12:00

Organizer

TintamotoraUna peculiar associació cultural sense ànim de lucre que, des de la crítica i la creació, vol oferir un catàleg d'obres, conscients de la seva vàlua... TINTAMOTORA pretén fomentar activitats amb el propòsit de desfer estereotips i donar una visió del món lluny del pensament únic, tot cercant nous paradigmes societaris per a la "Bona Vida".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X