may, 20

11may18:0000:00Coronavirus, crisi i Unió EuropeaCostas Lapavitsas

more

Event Details

“Lapavitsas sosté que la gestió de la Unió Europea a la crisi de la zona euro representa la transformació definitiva de la unió en una fortalesa neoliberal que incorpora austeritat, privatització i retallades salarials. Paral·lelament, l’auge de l’hegemonia alemanya ha dividit la Unió Europea en un nucli inestable i perifèries dependents. Tot això fa que, a la pràctica, sigui impossible una reforma significativa.

 

La solució és, per a l’autor, un desafiament directe al projecte de la Unió Europea que posi l’accent en la sobirania popular i nacional per construir una veritable Europa de les treballadores i els pobles. El poderós manifest de Lapavitsas per a una oposició d’esquerra a la Unió Europea anul·la la il·lusió que sovint caracteritza aquest debat, i serà una lectura estimulant per a tothom que, des de l’esquerra, està interessat en el futur d’Europa.”

Time

(Monday) 18:00 - 00:00 CET

Organizer

Tigre de PaperTigre de paper | Edicions som una editorial nascuda el 2011 i amb més de 90 obres editades en 4 col·leccions, les quals contribueixen a desenvolupar el pensament crític, teixir identitat col·lectiva i enriquir l’àmbit literari en llengua catalana. Així com Antoni Serra considera que «l’escriptor no és un ésser aïllat del context social on desenvolupa la seva activitat professional», considerem que la literatura ha de respondre a la crítica, al pensament i a la imaginació de la societat, i com a projecte editorial, tenim el deure de respondre i reflexionar sobre la forma, les necessitats i les lluites de la nostra societat. Per això ens hem sumat al conjunt d’editorials i projectes culturals que enfrontem la cultura del consum i del mercat per construir cultura popular, impulsant Catàrsi magazín, cooperant amb Llibres Artesans, participant de l’Espai Contrabandos, impulsant Literal, fira de llibres i idees radicals i sent membres de l’Associació d’Editorials Independents Llegir en català. Hem crescut amb la ferma voluntat de que els nostres llibres puguin ser eines per aquelles persones i col·lectius mobilitzats en la lluita per la transformació social, i alhora, una porta d’entrada al pensament i la consciència crítica per a totes aquelles lectores de ment desperta. D'aquesta manera, des de la novel·la social, la biografia de lluites, l’assaig nostrat i la narrativa de combat, pretenem obrir espais per la reflexió i el debat. Espais per gaudir i pensar les paraules, les exclamacions, les accions… I així fer del paper un tigre de cultura popular.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X