may, 20

18may18:00Conversa amb Daniel RaventósSobre el llibre 'Contra la caritat. En defensa de la renda bàsica'

more

Event Details

La caritat sempre ha estat plena de bones intencions però mai no ha deixat d’expressar una relació de desigualtat. Avui, aquesta disposició a fer el bé envers els més desafavorits, canalitzada a través d’institucions i empreses, i gratificada fiscalment o en termes d’imatge, no fa més que agreujar la divisió entre la minoria rica i la gran majoria pobra.

S

i volem que la llibertat, la justícia i la dignitat regeixin la vida de tota la humanitat, hem d’abandonar la caritat i reivindicar el dret d’una existència materialment possible, i la renda bàsica incondicional per a tota la població pot ser una de les vies per aconseguir-ho.

 

Julie Wark i Daniel Raventós en fan la defensa i donen arguments per demostrar que és econòmicament factible. No és l’única solució per capgirar les enormes desigualtats planetàries, però atenuaria l’impacte d’una pobresa insofrible.

Time

(Monday) 18:00 CET

Organizer

Arcàdia EditorialArcàdia és un segell editorial independent creat amb la voluntat d’oferir un catàleg de textos escollits, obert a totes les disciplines del coneixement, que contribueixin a la difusió del pensament contemporani i la història de les idees. El 2014 Arcàdia va incorporar una línia de llibres infantils, «la meva arcàdia», per estimular l’esperit crític entre els lectors més joves. Complementàriament al treball editorial, Arcàdia promou conferències, debats i cursos en col·laboració amb institucions i entitats culturals. Astrid Stavro i Pablo Martín han marcat la línia gràfica editorial fins al 2017, i Víctor Garcia Tur és ara el responsable de la seva continuïtat. Montse Ingla, Antoni Munné i Antonio Ramírez van fundar l’editorial a Barcelona el 2004. Actualment Arcàdia és un projecte de Montse Ingla i Antoni Munné, i compta amb el suport d’Anna Vallès Beneit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X